X

Workshops

Roofvogel Workshops

Vroeger was het edel ambacht voorbehouden aan de adel, tegenwoordig kan iedereen die de tijd en de passie heeft deze oude valkerij technieken leren.
Tijdens onze workshops leert u de basis principes van de valkerij en krijgt u een voorproefje van de intense emotie van het valkenier zijn.
Iedereen kan meedoen aan onze roofvogel workshops; leken, stads- en buitenmensen, roofvogel- en natuurliefhebbers, vogelaars en jagers.
Deze workshops leiden u niet op tot valkenier (disclaimer).

roofvogel workshop

Valkerij Proeverij

Maak kennis met het valkerij ambacht zoals dit al eeuwen van meester op gezel wordt overgedragen.

Eenmaal de valkerij technieken geoefend komt u oog in oog met de roofvogels. Op uw valkeniershandschoen voelt u hoe de machtige klauwen zich ontspannen als teken van wederzijds vertrouwen. Dan weten wij dat voor u het grote moment is aangebroken. U gaat zelfstandig roofvogels en uilen naar uw valkeniers handschoen laten vliegen.

lazy afternoon

Lazy Summer Afternoon

Zwoele zomeravonden; het is langer licht en de natuur staat open voor de leuke dingen van het leven. Alles om ons heen is groen en de dagen hebben de meeste zonne-uren. Deze ondergaande zon workshop met roofvogels & uilen is het zomer vervolg van de succesvolle winteravond “Moonlight met uilen” workshop in Larum.
TIP! Uw kadobon Moonlight met Uilen kunt u ook gebruiken voor deze workshop.

moonliight uilen

Moonlight met uilen

Mysterieuze herfstavonden; het wordt steeds eerder donker en de natuur gaat slapen. Alles om ons heen komt tot rust na een zinderende zomer, de dagen worden korter. Zomervogels trekken naar het zuiden en de uilen hebben het rijk alleen. In het donker heersen zij over leven en dood.

Algemene informatie

Deelname is mogelijk vanaf ongeveer 12 jaar.
Valkenieren gebeurd buiten. We adviseren wandelschoenen of laarzen en een stevige jas. In donkere, bedekte kleuren bruin, groen of blauw. Vergeet zeker ook uw camera niet.

Kijkers

Kijkers die meekomen met een deelnemer zijn welkom op al onze locaties.
Door te grote aantallen kijkers in het verleden ontstonden er onhoudbare situaties. Om dit in goede banen te leiden vragen we een bijdrage van € 20 per kijker. Iedere kijker krijgt hiervoor 2 consumptiebonnen en mag, behalve tijdens de ontvangst en de uitleg, het praktijk onderdeel van het valkenieren op een veilige afstand van ongeveer 10 meter volgen, fotograferen en filmen. Kinderen in wandel-, buggy- of kinderwagen gratis).